Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Dáriusz is megérkezett 2024. május 3.

Februárban adtunk hírt arról, hogy egy hároméves nőstény tigris érkezett Állatkertünkbe. Azóta már itt van a jövendőbelijének szánt, hétesztendős hím állat is. Egyelőre még külön vannak, de hamarosan elkezdjük az összeszoktatásukat.

Állatkertünk barátai előtt nem titok, hogy a tigriseknél egy fiatal tenyészpár összehozásán dolgozunk, annak érdekében, hogy a jövőben megint legyenek kistigrisek (legutóbb ugyanis 2013-ban születtek, de ők azóta már felnőttek, és jelenleg a Miskolci Állatkert lakói). Agnes, a Csehországból érkezett hároméves nőstény már három hónapja Állatkertünk lakója, most pedig egy hím állatra is sikerült szert tenni Dáriusz személyében, aki múlt hónapban töltötte be hetedik életévét, és Debrecenből került hozzánk, ahol születése óta élt. Bár az állat hivatalosan mindenütt a perzsa eredetű Dáriusz név alatt szerepel, a gondozók sokszor Igornak becézik.

Dáriusz és persze Agnes is szibériai tigrisek. A csíkos nagymacskáknak ezt az alfaját Állatkertünkben először 1937-ben mutattuk be a közönségnek, 1971 óta pedig folyamatosan foglalkozunk szibériai tigrisekkel. Persze azt meg kell jegyezni, hogy a „szibériai" név egy kissé megtévesztő. Hiszen ezek az állatok nem is a szó szoros értelmében vett Szibériában, hanem még keletebbre, az Orosz Távol-Keleten, az Amur és az Usszuri folyók vidékén őshonosak. Ezért szokták a szibériai tigriseket amur tigriseknek is hívni.

Visszatérve Dáriuszra, egyelőre most még külön vannak a jövendőbelijétől, de már megkezdtük a két állat összeszoktatását. Addig is Dáriuszt a nagymacskák kifutórendszerének északkeleti, tehát a Mérgesház felé eső kifutójában (ahol a terepjárók is vannak) láthatjátok. Kivéve a május 4-i, szombati napot, akkor technikai okok miatt a napot a kulisszák mögötti elkülönítőben fogja tölteni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.